Gå til innhold
keyboard_backspace Aktuelt og fagblogg keyboard_backspace Hvorfor er det viktig for et selskap å ha verdier?
podkast verdier Kultur

Hvorfor er det viktig for et selskap å ha verdier?

12. mai 2023
Jan-Erik Martinsen
Caroline Schanke Monsen
Tonje Fossan-Waage

Andre episode av Trifid-podden er ute!

  • Hvordan kan gode verdier hjelpe et selskap i riktig retning?
  • Hvordan operasjonaliseres verdier på en god måte?
  • Hvordan henger kultur og verdier sammen?

I denne episoden har podden besøk av Jan-Erik Martinsen, som er grunnlegger og eier av Trifid Norge. Caroline Schanke Monsen har også med seg kollega Tonje Fossan-Waage som co-host.

Hør den nye episoden på Spotify.

Partner Norge

Jan-Erik Martinsen

Jan-Erik er en klassisk ringrev – i ordets mest positive forstand. Han har lang og tung erfaring med prosjekt- og programledelse i store IKT-prosjekter fra både privat og offentlig sektor. I tillegg har han mange års erfaring med strategisk og operativ ledelse av rådgivningsselskaper innen IKT. Jan-Erik er mannen man ringer når man skal være HELT sikker på at prosjektet blir gjennomført etter planen, etter budsjett og med de kvalitetsmålene man har satt.

Fagområde:
Strategi
Manager Norge

Caroline Schanke Monsen

Åpen, engasjert og trygg. Caroline har en brennende interesse for utvikling på team- og individnivå, og er særlig opptatt av betydningen selvledelse har i samspill og teamarbeid. Med grunnleggende nysgjerrighet og undring i møte med folk finner hun ut av hva som skaper flyt og arbeidsglede for våre kunder.

Caroline er uredd og går ikke av veien for krevende utfordringer. Både dykking, fallskjerm- og strikkhopp er krysset av fra lista. Hun sitter sjelden stille, og liker å prøve nye ting.

Fagområde:
Organisasjonsutvikling og endring
Senior Manager Norge

Tonje Fossan-Waage

Nysgjerrig, varm og sosial. Tonje er genuint opptatt av gode arbeidsplasser og at ansatte skal oppleve trygghet i sine relasjoner på jobben. Med erfaring fra offentlig forvaltning, HR, rekruttering og en rekke lederroller, har hun inngående kunnskap om omstillingsprosesser, medarbeiderutvikling og kommunikasjon.

På fritiden trives Tonje med det meste Oslo har å by på, enten det er å padle i fjorden, gå turer i marka eller delta på kulturarrangementer.

Fagområde:
Organisasjonsutvikling og endring