Gå til innhold
keyboard_backspace Aktuelt og fagblogg keyboard_backspace Trifid AS vokser i Norge – og planlegger etablering i Norden
Om Trifid

Trifid AS vokser i Norge – og planlegger etablering i Norden

4. november 2019
Jan-Erik Martinsen

Jan-Erik is a classic ‘old fox’ - in the most positive sense of the word. He has long and extensive experience with project and program management in large ICT projects from both the private and public sectors. In addition, he has many years of experience in strategic and operational management of ICT consulting companies.

Oslo, 18. oktober 2019 – Trifid Norge AS (Trifid) vokser i Norge og melder om vekst på 108% i første halvår 2019 sett opp mot 2018. Omsetningen i første halvår ble 27,4 millioner kroner mens den i 2018 var 13.2 millioner kroner. Driftsresultatet øke fra 651.000 kroner i første halvår 2018 til 3,8 millioner kroner i samme periode i 2019. Det er nesten seks ganger bedre enn fjoråret. Faktureringsgraden har vært hele 85 prosent i både 2018 og 2019.

– Vi begynte 2019 på toppen av hoppbakken og satte rett og slett utfor. Vi fortsetter å få nye kollegaer i det som i all beskjedenhet er et imponerende tempo, sier Ingunn Carelius som er adm. direktør i Trifid. Trifid rådgivere håndterer alle sider ved modernisering, forbedring, effektivisering og digitalisering. På tvers finner vi helhetlige løsninger som skaper varig verdi for våre økende antall kunder.

– Vår plan er at vi i løpet av få år skal være etablert i fem land og ha 300 ansatte som jobber med fokus på strategisk og operativ rådgivning i grensesnittet mellom forretning, teknologi/digitalisering og organisasjonsutvikling, sier Carelius. Trifid støtter virksomhetsledere som vil utvikle virksomheten, tilpasse seg endrede rammevilkår og utnytte nye, digitale muligheter. Planen er å ha virksomhet i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Tyskland.
Vi har lagt en god plan og vil også fremover ha en god veksttakt i Trifid, sier Ingunn Carelius som er adm. direktør i Trifid Norge. Selskapet hadde 32 ansatte ved inngangen til tredje kvartal, og går nå mot 50 ansatte ved inngangen til fjerde kvartal.

– Vi har også etablert Trifid Ventures hvor kollegaer forplikter seg til å jobbe for og investere i investeringsfondet sammen med Trifid AS. Her vil vi kartlegge og finne potensielle objekter og selskaper vi kan løfte frem og således skape nye vekstselskaper, forteller Ingunn Carelius.

– Først ut i vår internasjonale satsing er en planlagt etablering i Danmark. Tanken er at vi i løpet av det neste året skal ha mellom sju og ti ansatte i Trifid sin virksomhet Danmark. Vi satser på å bygge opp Trifid med fokus på områdene Århus og Ålborg, der vi allerede vet at det blir en del oppdrag, sier Jan-Erik Martinsen som er styreleder i Trifid AS.
Selskapets hovedkontor ligger i Akersgata 20, rett ved Stortinget, i Oslo sentrum.

Danmark først ut av fem land
– Vi er på jakt etter gode kandidater til kontorene i Århus og Ålborg, og det er blant annet planer om å ansette flere rådgivere og en salgsdirektør.

– Vi jobber nå med vår lanseringsplan for Danmark som vil bli rullet ut i løpet av høsten, forteller Jan-Erik Martinsen.

Strekker oss langt og ser mot Sverige
– Parallelt med at det er blitt arbeidet mot etablering i Danmark, har vi også jobbet for å få på plass en avdeling i Sverige. Også dette er like rundt hjørnet, og vi ser frem til et tett og godt samarbeid på tvers av landegrensene, sier Martinsen.

– For de ansatte hos oss vil dette bety flere spennende prosjekter å velge i, og kundene får tilgang på dyktige rådgivere og konsulenter i alle de skandinaviske landene. Allerede før etableringen i Danmark og Sverige har vi fått forespørsler om når vi skulle starte opp i nabolandene, noe som lover veldig godt, sier Martinsen. Da Trifid Norge startet opp i 2017 bestemte vi oss for at vi ville strekke oss langt. Ambisjonen var allerede da 300 ansatte i fem land.

For ytterligere kommentarer:

Ingunn Carelius, adm. direktør, Trifid AS, mobil 406 39 129 og e-post: ingrunn.carelius@trifid.no

Jan-Erik Martinsen, styreleder og rådgiver, Trifid AS, mobil 406 39 313 og e-post: jan.erik.martinsen@trifid.no

Partner Norge

Jan-Erik Martinsen

Jan-Erik er en klassisk ringrev – i ordets mest positive forstand. Han har lang og tung erfaring med prosjekt- og programledelse i store IKT-prosjekter fra både privat og offentlig sektor. I tillegg har han mange års erfaring med strategisk og operativ ledelse av rådgivningsselskaper innen IKT. Jan-Erik er mannen man ringer når man skal være HELT sikker på at prosjektet blir gjennomført etter planen, etter budsjett og med de kvalitetsmålene man har satt.

Fagområde:
Strategi