Gå til innhold
keyboard_backspace Aktuelt og fagblogg keyboard_backspace Trifid AS vokser i Norge – og planlegger etablering i Norden
Om Trifid

Trifid AS vokser i Norge – og planlegger etablering i Norden

4. november 2019
Jan-Erik Martinsen

Oslo, 18. oktober 2019 – Trifid Norge AS (Trifid) vokser i Norge og melder om vekst på 108% i første halvår 2019 sett opp mot 2018. Omsetningen i første halvår ble 27,4 millioner kroner mens den i 2018 var 13.2 millioner kroner. Driftsresultatet øke fra 651.000 kroner i første halvår 2018 til 3,8 millioner kroner i samme periode i 2019. Det er nesten seks ganger bedre enn fjoråret. Faktureringsgraden har vært hele 85 prosent i både 2018 og 2019.

– Vi begynte 2019 på toppen av hoppbakken og satte rett og slett utfor. Vi fortsetter å få nye kollegaer i det som i all beskjedenhet er et imponerende tempo, sier Ingunn Carelius som er adm. direktør i Trifid. Trifid rådgivere håndterer alle sider ved modernisering, forbedring, effektivisering og digitalisering. På tvers finner vi helhetlige løsninger som skaper varig verdi for våre økende antall kunder.

– Vår plan er at vi i løpet av få år skal være etablert i fem land og ha 300 ansatte som jobber med fokus på strategisk og operativ rådgivning i grensesnittet mellom forretning, teknologi/digitalisering og organisasjonsutvikling, sier Carelius. Trifid støtter virksomhetsledere som vil utvikle virksomheten, tilpasse seg endrede rammevilkår og utnytte nye, digitale muligheter. Planen er å ha virksomhet i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Tyskland.
Vi har lagt en god plan og vil også fremover ha en god veksttakt i Trifid, sier Ingunn Carelius som er adm. direktør i Trifid Norge. Selskapet hadde 32 ansatte ved inngangen til tredje kvartal, og går nå mot 50 ansatte ved inngangen til fjerde kvartal.

– Vi har også etablert Trifid Ventures hvor kollegaer forplikter seg til å jobbe for og investere i investeringsfondet sammen med Trifid AS. Her vil vi kartlegge og finne potensielle objekter og selskaper vi kan løfte frem og således skape nye vekstselskaper, forteller Ingunn Carelius.

– Først ut i vår internasjonale satsing er en planlagt etablering i Danmark. Tanken er at vi i løpet av det neste året skal ha mellom sju og ti ansatte i Trifid sin virksomhet Danmark. Vi satser på å bygge opp Trifid med fokus på områdene Århus og Ålborg, der vi allerede vet at det blir en del oppdrag, sier Jan-Erik Martinsen som er styreleder i Trifid AS.
Selskapets hovedkontor ligger i Akersgata 20, rett ved Stortinget, i Oslo sentrum.

Danmark først ut av fem land
– Vi er på jakt etter gode kandidater til kontorene i Århus og Ålborg, og det er blant annet planer om å ansette flere rådgivere og en salgsdirektør.

– Vi jobber nå med vår lanseringsplan for Danmark som vil bli rullet ut i løpet av høsten, forteller Jan-Erik Martinsen.

Strekker oss langt og ser mot Sverige
– Parallelt med at det er blitt arbeidet mot etablering i Danmark, har vi også jobbet for å få på plass en avdeling i Sverige. Også dette er like rundt hjørnet, og vi ser frem til et tett og godt samarbeid på tvers av landegrensene, sier Martinsen.

– For de ansatte hos oss vil dette bety flere spennende prosjekter å velge i, og kundene får tilgang på dyktige rådgivere og konsulenter i alle de skandinaviske landene. Allerede før etableringen i Danmark og Sverige har vi fått forespørsler om når vi skulle starte opp i nabolandene, noe som lover veldig godt, sier Martinsen. Da Trifid Norge startet opp i 2017 bestemte vi oss for at vi ville strekke oss langt. Ambisjonen var allerede da 300 ansatte i fem land.

For ytterligere kommentarer:

Ingunn Carelius, adm. direktør, Trifid AS, mobil 406 39 129 og e-post: ingrunn.carelius@trifid.no

Jan-Erik Martinsen, styreleder og rådgiver, Trifid AS, mobil 406 39 313 og e-post: jan.erik.martinsen@trifid.no

Partner Norge

Jan-Erik Martinsen

Jan-Erik er en klassisk ringrev – i ordets mest positive forstand. Han har lang og tung erfaring med prosjekt- og programledelse i store IKT-prosjekter fra både privat og offentlig sektor. I tillegg har han mange års erfaring med strategisk og operativ ledelse av rådgivningsselskaper innen IKT. Jan-Erik er mannen man ringer når man skal være HELT sikker på at prosjektet blir gjennomført etter planen, etter budsjett og med de kvalitetsmålene man har satt.

Fagområde:
Strategi