Gå til innhold
keyboard_backspace Aktuelt og fagblogg keyboard_backspace Siv Therese Herbern blir ny adm. direktør i Trifid AS

Siv Therese Herbern blir ny adm. direktør i Trifid AS

8. august 2022

Vekstselskapet løfter strategisk rådgiver inn i sjefsrollen


Oslo, 8 august 2022 – Siv Therese Herbern (38) blir ny administrerende direktør i Trifid AS. Hun har vært rådgiver og leder for tjenesteområdet prosjektledelse i konsulentselskapet i tre år. Herbern har over 10 års erfaring som rådgiver og konsulent før hun startet i Trifid. Trifid, som er et konsulentselskap som leverer strategisk og operativ rådgivning i grensesnittet mellom forretning, teknologi/digitalisering og organisasjon, omsatte for 104,5 millioner kroner i 2021. Det var en vekst på 25 % fra året før.

- Etter flere år med sterk vekst er målet i år å sikre fortsatt god og stabil drift med fokus på videre vekst. Jeg gleder meg til å brette opp ermene i den nye rollen som adm. direktør over sommerferien. Ledelse og forretningsutvikling har alltid motivert meg som konsulent og rådgiver, sier Siv Therese Herbern.

Selskapet har ansatt 14 nye rådgivere i årets seks første måneder. Jan-Erik Martinsen, som er en av grunnleggerne av selskapet, har vært adm. direktør i vel 4 år av Trifids levetid. Han vil nå ha fokus på rollen som ansvarlig for noen av selskapets største kunder og samarbeidspartnere, samt jobbe med internasjonaliseringen av Trifid. Videre fortsetter han som styreleder i Trifid Holding AS.

- Vi er stolt over å kunne rekruttere internt. Siv Therese Herbern er anerkjent for å være en dyktig prosjektleder og teamleder. Dette er egenskaper vi alle nå vil få glede av når hun tar fatt i den nye rollen som adm. direktør i Trifid AS, sier Jan Erik Kulsvehagen som er styreleder i Trifid AS. - Vi er ambisiøse og vet at vi nå får en erfaren leder som har vært med å utvikle vår forretningsstrategi og forretningsmodell.

Videre ser vi at digitalisering bidrar til stadig større interesse for våre rådgivere og prosjektleder fra både privat og offentlig sektor, så vel som i organisasjonslivet. Det betyr økt behov for konsulenter som har kompetanse og fokus på forretningsutvikling, teknologi/digitalisering og organisasjon.

- Dette er områder vi ønsker å vokse innenfor i årene fremover, sier Siv Therese Herbern. Hun har tidligere jobbet nesten 10 år i KPMG. Herbern er utdannet siviløkonom/MBA fra Handelshøyskolen BI, Norges Handelshøyskole og Universitetet i Amsterdam. I sommer har hun deltatt på et lederutviklingsprogram på Harvard i Boston, USA, med fokus på å lede konsulentvirksomheter.

Av Trifids 61 ansatte er 25 kvinner (40 prosent). I ledelsen er to av fem kvinner og selskapets styre består av fire kvinner og to menn. I 2022 forventer Trifid å vokse med ca. 10 konsulenter, slik at staben ved årets slutt vil utgjøre ca. 70 personer.

– Med Siv som ny adm. direktør understreker vi vårt fokus på å rekruttere og tiltrekke oss dyktige personer i ledelsen, i styret og som konsulenter. Siv var også den som har ledet prosessen med å rekruttere unge talenter rett fra universitetene og høyskolene. Dette har vært en suksess og dette vil vi fortsette med i årene fremover, sier Jan Erik Kulsvehagen. Trifids ambisjon er å vokse til minimum 300 ansatte og ha virksomhet i minimum 5 land. Å vokse oss solide i Norge er et viktig fundament i denne ambisjonen.

Trifid Norge har hatt en stor del av sin omsetning mot offentlige kunder, enten direkte eller som underleverandør. Selskapet har blant annet hatt prosjekter hos Skatteetaten, Statens vegvesen, Oslo Kommune, KLP, Norsk Helsenett, Sykehusapotekene, Sparebank 1, Wilhelmsen, Standard Norge, Aschehoug, Statnett, Motorola, Tolletaten og Handelshøyskolen BI for å nevne noen. For å styrke selskapet videre fokuseres det på fortsatt diversifisering mot privat sektor, innenfor bransjene kraft/energi, samt bank/finans.

For ytterligere kommentarer:

Ny daglig leder med styret

Styret i Trifid
Styret: Siv Therese Herbern (ny adm. direktør), Caroline Cecilie Schanke Monsen, Tale Skjølsvik, Jan Erik Kulsvehagen (styreleder), Line Karin Haugen, Jan Erik Marthinsen (Styreleder i Trifid Holding AS) og Åse Marie Fixdal. Styremedlem Bjørn Rollheim var ikke til stede når bildet ble tatt.

Alle foto: Thomas Brun, NTB