Gå til innhold
keyboard_backspace Aktuelt og fagblogg keyboard_backspace Markastue er solgt

Markastue er solgt

16. november 2021

Sørsetra på Krokskogen skal fortsatt servere markatravere. Men kjøperen gleder seg over å dele stedets x-faktor med flere.

– Ja ja, dette er ordentlige folk. Og bra folk.

Odd Thrana ler godt når han blir konfrontert med uttalelsen sin fra da markastua ble lagt ut for salg før sommeren.

– Det må være noen ordentlige folk som skal ta over. De må være ildsjeler, sa han i juni.

Odd Thrana, som nå blir pensjonist, er sikker på at selskapet Trifid blir en god og seriøs arvtager av stedet han har drevet sammen med kona Anne Kate. Blant mange interessenter og tilbud, endte konsulentselskapet med adresse i Oslo som kjøpere. Salgssummen var 5 millioner kroner, millionen under verdivurderingen.

Overtagelse snart

Selv om Odd Thrana gir seg, skal imidlertid Anne Kate Thrana bli med videre.

– Hun hadde ikke lyst til å gi seg helt ennå, sier Odd om kona.

Megler Petter Tangen i Proaktiv Bolig og Prosjektmegling, som sto for salget, sier interessen har vært god og henvendelsene varierte. Han forteller at overtagelsen skjer i løpet av kort tid.


Eventyr i skogen

– Noe av tanken bak å kjøpe Sørsetra, er at det er litt kult og uventet at et selskap som oss gjør det, sier medeier og medgründer Frederic Skolmen i konsulentselskapet Trifid.

Og ja, firmanavnet er et anagram for ordet «fritid».

– Det spiller på verdien vår om at det er lov å leve ut en drøm, for eksempel ta et friår for å padle Amazonas, og så komme tilbake. Nå lever firmaet ut en drøm i litt mindre eksotiske strøk, nemlig på Krokskogen.

– Vi skal bevare Sørsetra som den markaperlen stedet er, og Anne Kate blir med videre – slik at serveringen til turfolket blir ivaretatt. Men i tillegg får vi et eventyr å by på i forbindelse med arrangementer for våre 60 ansatte eller samarbeidspartnere og kunder, sier Skolmen.

– Sørsetra har en x-faktor vi er glade for å kunne dele med flere fortsetter han.

Skolmen presiserer at de eier Sørsetra sammen med Anne Kate Thrana, og opprettet et eget eiendomsselskap for dette formålet.

– Uten henne både til daglig drift og som medeier hadde vi ikke kjøpt, sier han.


Se artikkel i Budstikka.