Gå til innhold
keyboard_backspace Aktuelt og fagblogg keyboard_backspace Fritid i Trifid

Fritid i Trifid

6. januar 2022
Kristian Tandberg

Fritid, ja! Det er et artig lite begrep. Har man egentlig fritid noen gang? Fri tid til å bare gjøre akkurat det man vil? I dagens samfunn tør jeg å påstå at fritid ikke lenger er noe man har, men noe man faktisk kan ta.

Et øyeblikk, jeg ble litt forstyrret i skrivingen, her jeg sitter i en seilbåt midt på Atlanterhavet. Det kom en flyvende fisk inn fra sida. Av alle ting… Kasta'n ut, håper den overlever.

Tilbake til fritid. I et samfunn der alle skal mene noe om hva man bør og ikke bør gjøre, føles det som at fritid er det siste man bør ta. Man skal trene, spise sunn og bærekraftig mat, sykle eller gå til jobb, kanskje aller helst løpe, og barn, ja - de må man jo sørge for at blir folk, så nei - fritid har vi ikke.

Hvorfor så dette snakket om fritid? Trifid er jo en arbeidsplass, og ikke bare det, et konsulentselskap. Her har vi i hvert fall ikke fritid! Ei heller fritid på jobb.

Unnskyld igjen - må jibbe fokka, har feil kurs.

Som sagt, ingen fritid på jobb, men i Trifid har vi skjønt èn ting, nemlig at vi må tilpasse oss! Ikke bare må vi tilpasse oss kunder, metodikk og alt annet jobbrelatert, vi må tilpasse oss menneskene! Vi må gi folk muligheten til å gjøre som de selv vil, ta en langhelg, ta ferie når de trenger det, gå hjem tidlig, stå opp seint, rett og slett ta seg litt fritid. Og nå må ikke mann 60 komme her å si at det går utover kundene, for det gjør det ikke! Det handler om å være fleksible og tilpasningsdyktige.

Selv brukte jeg litt tid på å skjønne dette med behov for både ferie og fritid, men nå tar jeg igjen med renter. Skjønt det jeg driver med egentlig er så langt ifra fritid man kan forestille seg. Jeg trodde det skulle være litt mer avslappende, men det er periodevist ganske stressende. Premien som venter er imidlertid evig ære, stolthet, røde bukser og ikke minst 4 måneder med karibisk hav, laguner, strender og kalde pils.

Akkurat nå befinner jeg meg på 21•25,0’N 31•14,0’W. For de av dere som er gode på kart er det nesten midt mellom Las Palmas og St. Lucia, havet er 5000 meter dypt og det er 1753 nautiske mil til vi er fremme. Det blåser 25 knop og bølgene er 6-8 meter høye med korte mellomrom. Å seile over Atlanteren er ingen lek, men dette er stort sett kjent som en rolig seilas med snille vinder og lange bølger… Unntatt i år… Værmeldingen de neste 10 dagene er identisk. Gøy med fritid da dere! Tror jaggu jeg skal ta meg litt ferie fra fritiden min når vi kommer frem.

Nettopp det er poenget: Fritid må man sørge for å ta sjæl. Takk for at Trifid gir meg lov til å gjøre det! Selv om jeg i perioder unektelig tenker at jeg kunne valgt en litt roligere fritid.

Ship O` hoi

format_quote
Selv brukte jeg litt tid på å skjønne dette med behov for både ferie og fritid, men nå tar jeg igjen med renter.
Manager Norge

Kristian Tandberg

Kristian er kjapp til å sette seg inn i nye problemstillinger ved å være nysgjerrig, grundig, proaktiv og løsningsorientert. Hans utdanning- og erfaringsbakgrunn har gitt ham god kunnskap om å sikre godt tverrfaglig samarbeid på tvers av kulturer og avdelinger. Kristian har høy arbeidskapasitet, tar initiativ til å løse nødvendige oppgaver i prosjektene og har svært gode samarbeidsevner.

Fagområde:
Digital finance