Gå til innhold
keyboard_backspace Aktuelt og fagblogg keyboard_backspace Et nytt kapittel har startet

Et nytt kapittel har startet

3. desember 2019
Bjørn Rollheim

Jeg har nå tatt over roret i Trifid og vil fylle rollen som interrimleder til ny daglig leder er på plass. Det å lede Trifid blir en krevende, men også utrolig spennende oppgave.

Det er drøyt to og et halvt år siden jeg begynte i Trifid. Jeg syntes det var spennende å være med fra starten av i en noe nytt og annerledes, og jeg syns fortsatt det er spennende å være en del av dette eventyret.

Veksten har vært helt formidabel til nå, men vi må minne oss selv på at vi fortsatt er i oppstartsfasen. Som interrimleder vil jeg jobbe for at den gode utviklingen og veksten fortsetter frem til en ny daglig leder er på plass.

format_quote
Kaller en spade for en spade

Målet er å få på plass en ny leder så snart som mulig. Det viktigste er likevel ikke at dette går fort, men at vi får den rette personen til å ta roret. Vi trenger en daglig leder som kan løfte Trifid videre, som vil fortsette den gode veksten og beholder alle de flinke menneskene som jobber hos oss.

For å kunne sikre fortsatt vekst er det blant annet viktig å skape trivsel og få de ansatte til å tro på den visjonen og de målene vi har. Vi skal være til å stole på og setter vår stolthet i å være åpne og ærlige. Vår viktigste oppgave er å ta vare på kundens interesser, og det gjør vi best ved å våge å kalle en spade for en spade selv om det ikke nødvendigvis alltid faller i så god jord.

Vi skal vise handlekraft og mot og skal være der for hverandre – både for kunder og kollegaer. På den måten utfordrer vi hverandre, bringer det beste frem i alt vi gjør og bygger en sterk kollektiv kultur.

Er du mett, er du ferdig

For at alle prosesser skal fungere, trenger vi forutsigbarhet og tydelighet. Vi trenger – og har – mange flinke, sterke folk, og med det kommer også mange meninger. Dette er en voldsom styrke og en fordel både for kunder og ansatte hvis man bare klarer å kanalisere energien og samtidig anerkjenne ulikheter. Med hardt arbeid har Trifid jobbet seg større.

I 2017 begynte eventyret med strategimøter på kafeen Fuglen i Oslo, deretter flyttet vi inn i et lite lokale på Tjuvholmen. Nå har vi vokst ut av lokalet vårt i Akersgata, leter etter større lokaler i nærområdet og rekrutterer stadig nye flinke folk som verdsetter åpenhet, ærlighet og som har en grunnleggende holdning til å stå løpet ut selv når det stormer som verst.

I møte med dyktige folk er vi alltid åpne for en dialog om ansettelse, for Trifid er ikke ferdigbygd og det kommer vi heller aldri til å bli. Vi vil hele tiden videre og anser oss aldri som ferdige. Gjør vi det, så feiler vi.

Vi har ingen garanti for at markedet holder nivået som i dag. Det vi kan være helt sikre på er at det vil snu. Vi skal fortsette å levere gode, samfunnskritiske prosjekter i fremtiden og baner vei i bransjen. Det er noe helt unikt å lykkes sammen med andre under krevende rammebetingelser. Flere hoder tenker bedre enn ett og det er en sann glede å jobbe med folk som så til de grader er mye flinkere enn en selv.

Ledelse under vekst

Det å bygge en bra virksomhet er krevende. Det krever sitt av de ansatte, og ikke minst av ledelsen. Vi må investere tid og krefter, sette de riktige målene og være ambisiøse, samtidig som vi passer oss for å være for ambisiøse. Da er det lett å gå på en smell.

Virksomheten bygges sten for sten, og vi tar nye skritt hver eneste dag. I den store sammenhengen er ikke hvert enkelt skritt synlig, men hvert eneste skritt er viktig.

Et av disse skrittene er at det er etablert et nytt styre bestående av blant annet ansattrepresentanter og eksterne, som har en svært viktig rolle i å utfordre daglig leder og støtte i den videre veksten og fremtidig utvikling av selskapet.

For meg og en fremtidig daglig leder er det viktig å sørge for at alle som jobber hos oss får utfordringer og spennende prosjekter.

Det å være leder forplikter. Det medfører ansvar for både mennesker, lønn og inntekter, og det å lede under vekst er krevende. Det høres kanskje ut som en nærmest umulig rolle å fylle, men vi vet at Trifids neste leder finnes der ute. Vi ser frem til det neste kapittelet i virksomhetens historie.

Partner Norge

Bjørn Rollheim

Bjørn er en av våre virkelig tungvektere, med flere tiårs erfaring som rådgiver, program- og prosjektleder og linjeleder i både offentlig og privat sektor. I tillegg har han mer enn 10 års erfaring med strategisk kunderådgivning, porteføljestyring og endringsledelse.Selv om Bjørn har mye av sin utdannelse fra Forsvaret, er han absolutt ikke av den militante typen. Vi vil heller beskrive ham som både åpen og fleksibel.

Bjørn er styremedlem i Trifid Holding AS og styremedlem i Trifid Norge AS.

Fagområder:
Prosjektledelse
Sourcing