Gå til innhold
keyboard_backspace Aktuelt og fagblogg keyboard_backspace Derfor valgte jeg å bli konsulent – etter 20 år i offentlig sektor

Derfor valgte jeg å bli konsulent – etter 20 år i offentlig sektor

5. januar 2021
Hildegunn Lunden

«Oj, det blir litt av en overgang!» Dette var gjerne responsen når jeg fortalte at jeg skulle slutte i det offentlige og begynne i det private næringslivet. Og ja, når du går fra fast ansettelse i en av Norges største offentlige virksomheter til et lite konsulentselskap, så blir noe annerledes.

Livet er kort

Jeg valgte et konsulentselskap som jobber med noe jeg har jobbet med lenge allerede: digitalisering og transformasjon. Men hvorfor gå fra å leie inn konsulenter til å være en selv?

Kort oppsummert av samme grunner som har gjort at jeg har skiftet jobber tidligere: Utsikten til spennende arbeidsoppgaver og muligheter til å lære noe nytt. Min nye arbeidsgiver hadde dessuten verdier som gjenspeiler mine egne: Ærlig, modig og hel ved.

format_quote
Selv med mange år i arbeidslivet, rekker man ikke å være ansatt i alle de spennende virksomhetene som finnes.

Samtidig er det én ting til jeg tenkt over, som gjorde at jeg valgte konsulentlivet: Livet er kort. Selv med mange år i arbeidslivet, rekker man ikke å være ansatt i alle de spennende virksomhetene som finnes.

Som konsulent får jeg en mulighet til å oppleve og lære fra flere enn jeg ville hatt muligheten til som fast ansatt. mange ganger bytter man tross alt ikke jobb.

Ærlig, modig og hel ved

Trifid har verdiene ærlig, modig og hel ved. Mine kollegaer og jeg skal være åpne, forutsigbare og tydelige. Vi skal utfordre etablerte sannheter, være synlige, handlekraftige, modige og oppriktige. Samtidig skal vi samarbeide, utfordre og hjelpe hverandre, og respektere og verdsette andres meninger. Vi skal være opptatt av beste praksis og ny metodikk, samtidig som vi må være pragmatiske og tilpasse oss dagens situasjon.

Dette er verdier det er vanskelig å være uenig i. De er tydelige og enkle å identifisere seg med. Etter en stund i arbeidslivet trodde jeg at det er verdier det er mulig for meg å leve opp til også. Og etter rekrutteringsprosessen og ansettelsen hos Trifid vet jeg at også mine nye kollegaer praktiserer verdiene.

På den andre siden av bordet

Jeg har leid inn og samarbeidet med mange konsulenter. Vi ønsket oss kunnskap og ekspertise, erfaring, handlekraft, nye blikk og noen som kunne utfordre etablerte sannheter. Vi ville ha sikre leveranser og fornuftig metodikk.

I de aller fleste tilfellene fikk vi dette. Det fungerte best når vi samarbeidet, hadde gitt tydelige oppdrag og ikke bare fikk en leveranse fra konsulentene. Internt i virksomheter finnes jo mye kunnskap og erfaring, og sammen kan vi få til gode ting.

Dette gledet jeg meg til, å få lov til å samarbeide med dyktige folk både i eget selskap og i mange andre. Denne gangen fra den andre siden av bordet. Og så langt har konsulent-livet innfridd på alle måter.

Senior Manager Norge

Hildegunn Lunden

Etter et «helt liv» i offentlig sektor valgte Hildegunn å komme til oss da hun bestemte seg for å flytte seg til den andre siden av bordet. Erfaringene hennes fra endringsprosesser i store offentlige virksomheter er gull verdt for kundene våre som sitter med samme typen utfordringer. I tillegg til å bruke den erfaringen hun har, er dessuten Hildegunn så glad i å lære ting at hun stadig vekk fyller på kunnskapstanken. Dermed blir hun heller aldri utdatert.
Fagområde:
Organisasjonsutvikling og endring