Gå til innhold
keyboard_backspace Aktuelt og fagblogg keyboard_backspace Corona kan gi tidenes konsulentår i Norge

Corona kan gi tidenes konsulentår i Norge

9. august 2021

«Krigen om talentene tiltar»: Trifid Norge AS passerte 53 millioner i omsetning i årets 6 første måneder og vokser dermed med 25 % i første halvår

2021 ser ut til å bli tidenes konsulentår for mange i Norge, inkludert Trifid. Nå er det virkelig «krig om talentene» sier Trifid som henter inn 10 nye talenter etter sommerferien. Trifid, som satser på strategisk og operativ rådgivning i grensesnittet mellom forretning, teknologi, digitalisering og organisasjon, merker stor etterspørsel i Covid-19 året 2021. Selskapet har tikket inn timer for 53 millioner kroner i første halvår, noe som er en vekst på 25 prosent i forhold til samme tid i fjor.

– Vi starter høsten med å dele ut hele 10 nye nøkkel- og kodekort til nye ansatte, sier Jan-Erik Martinsen, adm. direktør og rådgiver i Trifid Norge AS. Å vokse 25 prosent første halvår, når vi vet at vi i fjor også hadde en formidabel vekst på hele 36 prosent overrasker også oss selv. Etterspørselen etter konsulenthjelp ser ikke ut til å stoppe opp.

Trifid Norge AS satser på strategisk og operativ rådgivning i grensesnittet mellom forretning, teknologi/digitalisering og organisasjon vokser i Norge. Trifid støtter virksomhetsledere som vil utvikle virksomheten, tilpasse seg endrede rammevilkår og utnytte nye, digitale muligheter. Selskapet omsetning vokste fra 60,3 millioner i 2019 til 82,1 millioner i 2020. Driftsresultatet (EBITDA) ble på vel 6 millioner. Selskapets neste mål er å nå 100 millioner i omsetning og vokse til 85 ansatte i løpet av 2021.

– Vi ser at det er «krig om talenter» eller som det heter på engelsk «War for talents», sier Jan-Erik Martinsen. Trifid har blant annet hatt prosjekter hos Politiet, Skatteetaten, Statens vegvesen, Oslo kommune, Helsedirektoratet, Lånekassen, Entra, Sparebank 1, Anticimex, Standard Norge, Aschehoug, Statnett, Norsk Toppfotball, Tolletaten, Handelshøyskolen BI og Kartverket for å nevne noen.

– Det er virkelig kamp om de beste talentene og rekrutteringsprosessene går fortere og fortere, sier Jørund Kolsvik, Chief Operating Officer (COO), Trifid Norge AS. Talentene snur seg fort om de ikke føler seg prioritert i raske, gode og utfordrende rekrutteringsprosesser.

– Vi ser en utvikling hvor vi spesielt hentes inn for å bidra med store virksomhetskritiske prosjekter. Videre er det klart at omleggingen til digital service og leveranse som følge av Covid-19 situasjonen har satt en rekke organisasjoner under et helt nytt press, sier Jan-Erik Martinsen.

– Ved inngangen av august vil vi være totalt 61 ansatte. Vi har tro på at vår ambisjon om å bli ca. 85 ansatte i løpet av 2021 er realistisk og oppnåelig med den etterspørselen vi nå ser i markedet. Det er ingen tvil om at «Norge går godt» selv Covid-19 situasjonen vi alle er i.

– Å rekruttere dyktige medarbeidere og sikre riktig kapasitet og kunnskap som vi kan tilby våre kunder er et viktig fokus fra oss i ledelsen, sier Jan-Erik Martinsen. Han har vært sentral å bygge opp flere teknologimiljøer i Norge. Trifid er et kompetansetungt rådgivningsselskap innen teknologi og virksomhetsutvikling med hovedkontor i Akersgata, rett bak Stortinget i Oslo. Selskapet har mål om å vokse til 300 ansatte og ha virksomhet i 5 land i løpet av de neste årene.

For ytterligere kommentarer:

  1. Jan-Erik Martinsen, adm. direktør, Trifid Norge AS, mobil 406 39 313 og e-post: jan.erik.martinsen@trifid.no
  2. Jan Erik Kulsvehagen, styreleder, Trifid Norge AS, mobil 481 74 013 og e-post: jan.erik.kulsvehagen@trifid.no
Jan-Erik Martinsen, adm. direktør Trifid Norge AS og Jørund Kolsvik, Chief Operating Officer (COO) Trifid Norge AS
Jan-Erik Martinsen, adm. direktør Trifid Norge AS og Jørund Kolsvik, Chief Operating Officer (COO) Trifid Norge AS. Foto: Trifid