Laster inn side...
 • Norsk Bokmål
 • English
 • Slik er den neste personen vi ansetter

  Når vi leter etter Trifids neste rådgiver er det særlig tre ting vi ser etter.

  Skrevet av


  Ingunn Carelius

  Daglig leder

  Ingunn har mer enn 15 års erfaring med hvordan man best bruker teknologi i organisasjoner.

  Trifid er en relativt nystartet bedrift som er i sterk vekst. Det betyr at vi bruker mye av tiden vår på å finne de riktige folka vi kan ha med oss på å vokse videre.

  Kvalitet er viktig for oss. Vi går aldri på akkord med kompetanse og kunnskap. De vi ansetter må ha kompetanse innen teknologi, organisasjon og forretning – men gjerne med tyngden ulikt vektet.

  Men om CVen dekker de grunnleggende kriteriene, er det likevel ett spørsmål som er vel så viktig når vi vurderer nye kandidater: Passer vi sammen?

  Vi tar gjerne utgangspunkt i Trifids verdier når vi vurderer potensielle nye kollegaer. Vi ser etter tre ting: Noen som er ærlige, modige, hel ved.

  Så hva innebærer det i praksis?

  1. Hel ved

  Vi er det du ser. Det er ingen skjulte agendaer agendaer hos oss. Vi spiller ikke et spill der reglene er ukjente.

  Det betyr ikke at vi ikke er ambisiøse, for dét er vi. Jeg er sikker på at hadde jeg kjørt en intern undersøkelse om hvor mange som mener de er flinkere enn gjennomsnittet, ville prosentandelen som svarte ja vært godt opp på 90!

  Det kritiske er at dine ambisjoner om å være best handler om fag og resultat, om gode prosjekter og resultater for kunden.

  Det er også bra, for vår drivkraft er å være best. Hvis vi ikke er best, kan vi ikke selge rådgivningstjenester.

  Men det kritiske er at dine ambisjoner om å være best handler om fag og resultat, om gode prosjekter og resultater for kunden. Det handler ikke om din egen vinning, posisjon eller andre forfengelige drivkrefter. Det handler om å få det til for kunden.

  2. Ærlig

  I Trifid har vi en flat struktur og en autonom kultur. Vi har retning og rammer, men få regler og systemer. Slik har vi det fordi vi er alle voksne som brenner for å få være med og påvirke spennende samfunnskritiske prosjekter.

  Vi vil inspirere og motivere de som jobber hos oss til å tenke selv, komme med forslag, utvikle seg selv og andre. For at dette skal fungere må ALT være åpent og transparent. Bare slik kan vi trygge alle på at det ikke er noen skjulte beslutningsfora eller uformelle maktkonstellasjoner.

  Det betyr i praksis at alle møter hos oss er åpne, alt kan diskuteres, alle kan komme med sine meninger og forslag til endringer.

  Vi er stadig på jakt etter flere vi kan ha det hyggelig med rundt lunsjbordet.

  Du vil selvsagt ikke alltid få gjennomslag for ideene eller meningene dine. Mitt ansvar som daglig leder innebærer å se helheten og ta de beslutningene som er nødvendige og gagner alle. Men jeg kan garantere at du blir hørt og tatt på alvor.

  3. Modig

  Det er ikke for pyser å jobbe hos oss. Du må ville noe, du må tørre å mene noe, du må stå for noe.  Hvis vi ikke satser, vinner vi heller ikke.

  Kundene våre vil ikke ha en helt ok prosjektleder. De vil ha en prosjektleder som skjønner det samfunnet vi lever i og som legger hjertet sitt hos kunden. Vi må ha rådgivere som kan ny teknologi, men som tør å si fra dersom de ser at organisasjonen de skal inn i kanskje ikke er moden.

  Vi trenger også at du er modig nok til å utfordre oss. Vi er et selskap som vil være noe nytt. Derfor trenger vi at du sier fra om hva vi bør gjøre. Kanskje vil du prøve ut noe selv? Bygge et område, satse på en teknologi? Du må tørre å hoppe i det.

  Vi trenger også at du er modig nok til å utfordre oss.

  Trygghet som gir resultater

  Jeg kan kreve av våre nye rådgivere at de er hel ved, ærlige og modige fordi jeg vet at vi er det internt i dag.

  Vi er hel ved – så du kan være trygg på at det er en raushet når det gjelder dine ideer og tanker. Vi er modige, vi er der og hjelper deg når du vil satse. Du trenger ikke gjøre det alene. Vi er ærlige, vi hører på det du sier og vi tar deg på alvor.

  På den måten prøver vi å skape den beste arbeidsplassen ved å være gode kollegaer for hverandre. Vi tror den tryggheten som ligger i dét også gjør oss til fantastiske rådgivere for våre kunder.

  Siste innlegg fra fagbloggen

  Avatar

  Slutt å være et ekorn!


  Av Jenny Mollung, 6. mars 2019

  ...og to andre råd for ledere som vil lykkes med endringsprosesser.

  Les mer

  Avatar

  Det store transportskiftet


  Av Lars Edvardsen, 28. februar 2019

  Måten vi reiser på må endres. Men hvordan? Trifid er med på å finne ut av dette.

  Les mer

  Avatar

  Slik er den neste personen vi ansetter


  Av Ingunn Carelius, 20. februar 2019

  Når vi leter etter Trifids neste rådgiver er det særlig tre ting vi ser etter.

  Les mer

  Avatar

  Slik tjener vi på å jobbe gratis for startups


  Av Nicklas Holm, 13. februar 2019

  Hos Trifid tror vi på det å lære av andre. Å lære av kollegaene våre i Trifid, av andre flinke folk eller av kunder.

  Les mer

  Avatar

  Dårlige bestillinger koster samfunnet milliarder


  Av Frederic Skolmen, 6. februar 2019

  Lave kunnskaper og frykt for å gjøre feil gjør prisen høy når det offentlige skal kjøpe inn varer og tjenester.

  Les mer

  Avatar

  3 steg du må ta for å lykkes som leder i 2019


  Av Jenny Mollung, 24. januar 2019

  For å få suksess, må du slippe opp på kontrollen.

  Les mer