Laster inn side...
 • Norsk Bokmål
 • English
 • Dansk
 • Slik er den neste personen vi ansetter

  Når vi leter etter Trifids neste rådgiver er det særlig tre ting vi ser etter.

  Skrevet av

  Ingunn Carelius

  Daglig leder

  Ingunn har mer enn 15 års erfaring med hvordan man best bruker teknologi i organisasjoner.

  Trifid er en relativt nystartet bedrift som er i sterk vekst. Det betyr at vi bruker mye av tiden vår på å finne de riktige folka vi kan ha med oss på å vokse videre.

  Kvalitet er viktig for oss. Vi går aldri på akkord med kompetanse og kunnskap. De vi ansetter må ha kompetanse innen teknologi, organisasjon og forretning – men gjerne med tyngden ulikt vektet.

  Men om CVen dekker de grunnleggende kriteriene, er det likevel ett spørsmål som er vel så viktig når vi vurderer nye kandidater: Passer vi sammen?

  Vi tar gjerne utgangspunkt i Trifids verdier når vi vurderer potensielle nye kollegaer. Vi ser etter tre ting: Noen som er ærlige, modige, hel ved.

  Så hva innebærer det i praksis?

  1. Hel ved

  Vi er det du ser. Det er ingen skjulte agendaer agendaer hos oss. Vi spiller ikke et spill der reglene er ukjente.

  Det betyr ikke at vi ikke er ambisiøse, for dét er vi. Jeg er sikker på at hadde jeg kjørt en intern undersøkelse om hvor mange som mener de er flinkere enn gjennomsnittet, ville prosentandelen som svarte ja vært godt opp på 90!

  Det kritiske er at dine ambisjoner om å være best handler om fag og resultat, om gode prosjekter og resultater for kunden.

  Det er også bra, for vår drivkraft er å være best. Hvis vi ikke er best, kan vi ikke selge rådgivningstjenester.

  Men det kritiske er at dine ambisjoner om å være best handler om fag og resultat, om gode prosjekter og resultater for kunden. Det handler ikke om din egen vinning, posisjon eller andre forfengelige drivkrefter. Det handler om å få det til for kunden.

  2. Ærlig

  I Trifid har vi en flat struktur og en autonom kultur. Vi har retning og rammer, men få regler og systemer. Slik har vi det fordi vi er alle voksne som brenner for å få være med og påvirke spennende samfunnskritiske prosjekter.

  Vi vil inspirere og motivere de som jobber hos oss til å tenke selv, komme med forslag, utvikle seg selv og andre. For at dette skal fungere må ALT være åpent og transparent. Bare slik kan vi trygge alle på at det ikke er noen skjulte beslutningsfora eller uformelle maktkonstellasjoner.

  Det betyr i praksis at alle møter hos oss er åpne, alt kan diskuteres, alle kan komme med sine meninger og forslag til endringer.

  Vi er stadig på jakt etter flere vi kan ha det hyggelig med rundt lunsjbordet.

  Du vil selvsagt ikke alltid få gjennomslag for ideene eller meningene dine. Mitt ansvar som daglig leder innebærer å se helheten og ta de beslutningene som er nødvendige og gagner alle. Men jeg kan garantere at du blir hørt og tatt på alvor.

  3. Modig

  Det er ikke for pyser å jobbe hos oss. Du må ville noe, du må tørre å mene noe, du må stå for noe.  Hvis vi ikke satser, vinner vi heller ikke.

  Kundene våre vil ikke ha en helt ok prosjektleder. De vil ha en prosjektleder som skjønner det samfunnet vi lever i og som legger hjertet sitt hos kunden. Vi må ha rådgivere som kan ny teknologi, men som tør å si fra dersom de ser at organisasjonen de skal inn i kanskje ikke er moden.

  Vi trenger også at du er modig nok til å utfordre oss. Vi er et selskap som vil være noe nytt. Derfor trenger vi at du sier fra om hva vi bør gjøre. Kanskje vil du prøve ut noe selv? Bygge et område, satse på en teknologi? Du må tørre å hoppe i det.

  Vi trenger også at du er modig nok til å utfordre oss.

  Trygghet som gir resultater

  Jeg kan kreve av våre nye rådgivere at de er hel ved, ærlige og modige fordi jeg vet at vi er det internt i dag.

  Vi er hel ved – så du kan være trygg på at det er en raushet når det gjelder dine ideer og tanker. Vi er modige, vi er der og hjelper deg når du vil satse. Du trenger ikke gjøre det alene. Vi er ærlige, vi hører på det du sier og vi tar deg på alvor.

  På den måten prøver vi å skape den beste arbeidsplassen ved å være gode kollegaer for hverandre. Vi tror den tryggheten som ligger i dét også gjør oss til fantastiske rådgivere for våre kunder.

  Siste innlegg fra fagbloggen

  Avatar

  Nå går stafettpinnen videre


  Av Ingunn Carelius, 11. november 2019

  Etter tre år som daglig leder av Trifid er det på tide at jeg lar noen andre tar neste etappe.

  Les mer

  Avatar

  En offiser i flatt landskap


  Av Odd Egil Pedersen, 30. oktober 2019

  Det er klart overgangen er stor når man er vant til et strengt hierarki – og så ender opp i Trifids flate landskap.

  Les mer

  Avatar

  En felles medisinsk journal som lar vente på seg


  Av Frode Finne, 23. oktober 2019

  Det høres så enkelt ut: Én felles medisinsk journal for alle pasienter. Men utfordringene står i kø.

  Les mer

  Avatar

  Slik er vi ærlige, modige, hel ved – i praksis


  Av Kristian Tandberg, 18. oktober 2019

  Trifids verdier er ikke kun noe som står på et papir, de gjennomsyrer hvordan vi oppfører oss når vi er på jobben.

  Les mer

  Avatar

  Problemene som følger av flat struktur


  Av Ingunn Carelius, 8. oktober 2019

  Jeg skal være ærlig: En flat struktur er ikke organisasjonsformen som løser alle problemer.

  Les mer

  Avatar

  SIAM, salabim!


  Av Geir Atle Paulsen, 11. september 2019

  Hvis man sitter i suppa med mange forskjellige IKT-leverandører som alle peker på hverandre når digitaliseringsmålene ikke blir nådd, er det bare én ting å gjøre: Kalle inn SIAM-ekspertene.

  Les mer