Laster inn side...
 • Norsk Bokmål
 • English
 • Dansk
 • Derfor velger jeg å bli konsulent – etter 20 år i offentlig sektor

  Loddet er kastet, kontrakten er underskrevet. Nå blir jeg konsulent, etter 20 år i offentlig sektor.

  Skrevet av

  Hildegunn Lunden

  Rådgiver

  Hildegunn har mange år bak seg med web- og IT-prosjekter i offentlig sektor.

  «Oj, det blir litt av en overgang!» Dette er gjerne responsen jeg får når jeg forteller at jeg skal slutte i det offentlige og begynne i det private næringslivet. Og ja, når du går fra fast ansettelse i en av Norges største offentlige virksomheter til et lite konsulentselskap, så blir vel noe annerledes.

  Livet er kort

  Jeg valgte et konsulentselskap som jobber med noe jeg har jobbet med lenge allerede: digitalisering og transformasjon. Men hvorfor går jeg fra å leie inn konsulenter til å være en selv?

  Kort oppsummert av samme grunner som har gjort at jeg har skiftet jobber tidligere: Utsikten til spennende arbeidsoppgaver og muligheter til å lære noe nytt. Min nye arbeidsgiver har dessuten verdier som gjenspeiler mine egne: Ærlig, modig og hel ved.

  Selv med mange år i arbeidslivet, rekker man ikke å være ansatt i alle de spennende virksomhetene som finnes.

  Samtidig er det én ting til jeg har tenkt over denne gangen, som gjorde at jeg valgte konsulentlivet: Livet er kort. Selv med mange år i arbeidslivet, rekker man ikke å være ansatt i alle de spennende virksomhetene som finnes.

  Som konsulent vil jeg få en mulighet til å oppleve og lære fra flere enn jeg ville hatt muligheten til som fast ansatt. mange ganger bytter man tross alt ikke jobb.

  Ærlig, modig og hel ved

  Trifid har verdiene ærlig, modig og hel ved. Mine kollegaer og jeg skal være åpne, forutsigbare og tydelige. Vi skal utfordre etablerte sannheter, være synlige, handlekraftige, modige og oppriktige. Samtidig skal vi samarbeide, utfordre og hjelpe hverandre, og respektere og verdsette andres meninger. Vi skal være opptatt av beste praksis og ny metodikk, samtidig som vi må være pragmatiske og tilpasse oss dagens situasjon.

  Dette er verdier det er vanskelig å være uenig i. De er tydelige og enkle å identifisere seg med. Etter en stund i arbeidslivet tror jeg at det er verdier det er mulig for meg å leve opp til også. Og etter rekrutteringsprosessen hos Trifid har jeg også tro på at mine nye kollegaer også praktiserer verdiene.

  På den andre siden av bordet

  Jeg har leid inn og samarbeidet med mange konsulenter. Vi ønsket oss kunnskap og ekspertise, erfaring, handlekraft, nye blikk og noen som kunne utfordre etablerte sannheter. Vi ville ha sikre leveranser og fornuftig metodikk.

  I de aller fleste tilfellene fikk vi dette. Det fungerte best når vi samarbeidet, hadde gitt tydelige oppdrag og ikke bare fikk en leveranse fra konsulentene. Internt i virksomheter finnes jo mye kunnskap og erfaring, og sammen kan vi få til gode ting.

  Dette gleder jeg meg til, å få lov til å samarbeide med dyktige folk både i eget selskap og i mange andre. Denne gangen fra den andre siden av bordet.

  Siste innlegg fra fagbloggen

  Avatar

  Nå går stafettpinnen videre


  Av Ingunn Carelius, 11. november 2019

  Etter tre år som daglig leder av Trifid er det på tide at jeg lar noen andre tar neste etappe.

  Les mer

  Avatar

  En offiser i flatt landskap


  Av Odd Egil Pedersen, 30. oktober 2019

  Det er klart overgangen er stor når man er vant til et strengt hierarki – og så ender opp i Trifids flate landskap.

  Les mer

  Avatar

  En felles medisinsk journal som lar vente på seg


  Av Frode Finne, 23. oktober 2019

  Det høres så enkelt ut: Én felles medisinsk journal for alle pasienter. Men utfordringene står i kø.

  Les mer

  Avatar

  Slik er vi ærlige, modige, hel ved – i praksis


  Av Kristian Tandberg, 18. oktober 2019

  Trifids verdier er ikke kun noe som står på et papir, de gjennomsyrer hvordan vi oppfører oss når vi er på jobben.

  Les mer

  Avatar

  Problemene som følger av flat struktur


  Av Ingunn Carelius, 8. oktober 2019

  Jeg skal være ærlig: En flat struktur er ikke organisasjonsformen som løser alle problemer.

  Les mer

  Avatar

  SIAM, salabim!


  Av Geir Atle Paulsen, 11. september 2019

  Hvis man sitter i suppa med mange forskjellige IKT-leverandører som alle peker på hverandre når digitaliseringsmålene ikke blir nådd, er det bare én ting å gjøre: Kalle inn SIAM-ekspertene.

  Les mer